Close
Book Your Reservation

Uw adres voor medisch pedicure, (sport) pedicure & permanente make-up in Den Haag

Bel: +31 6 81 23 99 63

Permanente make-up

Wenkbrauwen, eyeliner, lippen. ombre wenkbrauwen, hairstrokes

>>> Let op: Tijdens de huidige COVID-19 pandemie zetten wij (tijdelijk) géén permanente make-up, wij hopen op uw begrip! <<<

 

Er altijd goed en verzorgd uitzien zonder moeite en gedoe óf heeft u last van een make-up allergie? Permanente make-up van José Lauwers is dé oplossing.

Heeft u te weinig of geen wenkbrauw?  Dan is permanente make-up de ideale oplossing.

Er zijn veel mogelijkheden. Permanente make-up kan worden toegepast om wenkbrauwen, lippen of oogleden te accentueren en/of te corrigeren. Als u weinig of geen wimperhaar heeft kunt u kiezen voor infralash. Door een subtiel lijntje tussen de wimperhaartjes te plaatsen krijgt u het effect van een vollere wimperaanzet.

Heeft u uw haren verloren door een ziekte, dan kan permanente make-up of camouflagetherapie uitkomst bieden. Mogelijkheden zijn onder andere het camoufleren van littekens, bijvoorbeeld in de wenkbrauwen, zodat deze minder opvallen. Haartjes kunnen gesimuleerd worden.

Bent u geïnteresseerd geraakt? Hieronder en verder op deze site kunt u nog veel meer lezen…

GEZONDHEID

In onderstaande gevallen wordt het afgeraden om permanente make-up te laten aanbrengen:

 • hemofilie;
 • diabetes;
 • hart- en vaatafwijkingen;
 • op plaatsen waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
 • op plaatsen met een litteken van nog geen jaar oud;
 • op plaatsen waar minder dan zes weken geleden een permanente make-up is gezet of een tatoeage is gelaserd.
 • op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op uw lichaam voordoen;
 • bij het gebruik van antistollingsmiddelen;
 • allergieën o.a. voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet;
 • zwangerschap.

Heeft u één van deze aandoeningen, gebruikt u antistollingsmiddelen of antibiotica en wilt u toch permanente make-up? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

Tijdens het aanbrengen van de permanente make-up mag u niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Het gebruik van Aspirine, Ibuprofen of Naproxen wordt afgeraden. Paracetamol mag wel. Het gebruik van Corticosteroïden crème of zalf op de te behandelen plek, voorafgaand aan de pigmentatie, wordt eveneens afgeraden. Aangeraden wordt om van tevoren goed te eten en uitgerust een behandeling in te gaan.

Bij jongeren tussen de 12 en 16 jaar mag alleen permanente make-up met toestemming van een wettelijk vertegenwoordiger worden geplaatst.

*Onze algemene voorwaarden bekijken? Klik hier…

BEHANDELING

Bij de eerste behandeling krijgt u uitleg over het hele proces. U wordt gevraagd een toestemmingsformulier in te vullen en te ondertekenen. In dit formulier komen vragen aan de orde over uw gezondheid. Het is van belang om de PMU-specialist op de hoogte te brengen van eventueel medicijngebruik en/of huidproblemen. Bij twijfel wordt er geen permanente make-up gezet.

*download hier ons toestemmingsformulier.

Het aanbrengen van permanente make-up is een vak apart. Met permanente make-up heeft u de mogelijkheid om uw uiterlijk op een natuurlijke manier te verbeteren. In principe kan iedereen het laten aanbrengen. Het lijkt op tatoeëren. Met kleine naalden worden de pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Het mooiste resultaat wordt verkregen door laagje over laagje pigment aan te brengen.

Wanneer u voor het eerst permanente make-up laat zetten, heeft u drie behandelingen nodig. Met een tussenpozen van vier tot zes weken om te genezen wordt de behandeling herhaald. Een behandeling duurt gemiddeld één tot anderhalf uur. Tijdens de eerste afspraak wordt de tijd genomen om goed te luisteren naar uw wensen. U krijgt een advies op maat. In onderling overleg worden kleur en vorm gekozen en getekend. Bent u het er samen over eens dan wordt tot de behandeling overgegaan.

Na een eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst. Dat komt omdat de opperhuid zich volzuigt met pigment, maar deze laag schilfert af. Na drie à vier dagen is de huid alweer wat lichter. Bij de tweede en derde behandeling worden vorm en kleur bijgewerkt en accenten gelegd.
Na verloop van tijd vervagen de kleurstoffen. Permanente make-up blijft het mooist als u na één à twee jaar met één nabehandeling bijwerkt.

Permanente make-up is uitstekend geschikt voor mensen die allergisch zijn voor cosmetische producten.
Uw huid kan verdoofd worden met EMLA-crème. Deze kunt u bij de apotheek verkrijgen op vertoon van een recept van uw huisarts. Een tube is vijf milliliter en voldoende voor drie behandelingen. Het dient een half uur voor de behandeling aangebracht te worden. Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren.

Aangeraden wordt om van tevoren goed te eten en uitgerust een behandeling in te gaan.

NAZORGINSTRUCTIE

Pas aangebrachte permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. De wondjes die door het aanbrengen van permanente make-up zijn ontstaan hebben tijd en zorg nodig om te genezen. Met goede zorg zijn de wondjes na circa één week genezen. De behandelde huid dient u drie dagen droog te houden. Het is wellicht handig dat u op de dag van de behandeling uw haar nog wast.

U dient de eerste vier tot zes weken voorzichtig om te gaan met de behandelde huid.
Na de behandeling krijgt u een nazorg-instructieformulier mee. Daarin staat beschreven hoe u de behandelde huid het beste kunt verzorgen. Ook krijgt u een naverzorgingsproduct mee naar huis. Om het resultaat te behouden is het belangrijk dat u de instructies goed naleeft. Heeft u nog vragen? Wij zitten op de Laan van Meerdervoort in Den Haag.

Speciale behandelingen
Afhankelijk van de zorgverzekeraar en de polisvoorwaarden wordt een aantal medische behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed.

In de praktijk wordt gewerkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV). Zie verder de website www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.
De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-specialisten (NSGP).

*download hier onze nazorginstructie.


OVERZICHT BEHANDELINGEN PERMANENTE MAKE-UP:

 • wenkbrauwen permanente make-up

  Wenkbrauwen

  Het belangrijkste deel van het gelaat zijn de wenkbrauwen. De juiste wenkbrauwen laten uw ogen beter uitkomen en geven uw gezicht expressie.

  (meer…)

  • Eyeliner permanente make-up

   Eyeliner

   Het zetten van een eyeliner is een uitkomst omdat u geen moeite meer hoeft te doen om elke dag een lijntje te zetten. U heeft nooit meer last van uitlopers.

   (meer…)

   • lippen_PMU_behandeling

    Lippen

    Een mooi gevormde mond geeft harmonie in het gezicht. Voor mensen met te dunne, te lichte of asymmetrische lippen is permanente make-up een unieke kans.

    (meer…)